Mr. T.J. Punt-Hauer

Mr. T.J. (Tesselschade) Punt-Hauer is afgestudeerd aan de Open Universiteit te Heerlen in het Nederlands recht, richting Privaatrecht. Voor en tijdens haar rechtenstudie heeft ze als juridisch en faillissementsmedewerker brede ervaring opgedaan bij zowel kleine, regionaal actieve, kantoren, als de grote advocatenkantoren die ook internationaal werken. Na haar afstuderen in 2016 heeft zij op zelfstandige basis curatoren ondersteund bij de afwikkeling van kleine en grotere faillissementen.

Sinds februari 2020 is Tesselschade advocaat in het Arrondissement Midden-Nederland en sindsdien heeft zij haar eigen kantoor in Utrecht onder de naam TP Advocatuur. Sinds maart 2021 wordt Tesselschade ook regelmatig zelf door de Rechtbank aangesteld als curator.

Als zelfstandig ondernemer weet Tesselschade wat ondernemers bezighoudt. Het stelt haar in staat u met raad en daad bij te staan en samen met u naar de beste oplossing te zoeken voor u en uw onderneming. Tesselschade is gedreven, hands-on en zeer betrokken bij haar klanten. Zij behandelt haar zaken voortvarend.

Tesselschade is tevens opgeleid tot mediator.

Foto van Tesselschade advocaat

Tesselschade

Nadat ik mezelf heb voorgesteld, wordt mij regelmatig gevraagd waar mijn naam vandaan komt. Het is een naam met een historische achtergrond:  Op Kerstavond 1593 heeft zich bij het eiland Texel een grote scheepsramp voltrokken. In deze nacht zijn er tijdens een heftige storm 44 schepen gezonken en vele zeelieden verdronken. De vader van Maria Tesselschade, de Amsterdamse koopman Roemer Visscher (1547-1620) werd ook door de ramp getroffen. Hij verloor een groot deel van zijn vloot en daarmee ook een aanzienlijk deel van zijn fortuin. Toen Maria Tesselschade – slechts drie maanden na de ramp – op 25 maart 1594 werd geboren, gaf haar vader haar, ter nagedachtenis aan deze dramatische gebeurtenis bij het eiland Texel, als tweede voornaam Tesselschade.  Haar volledige naam is Maria Tesselschade Roemer Visscher (1594-1649), maar zij stond erop Tesselschade genoemd te worden. Ze is een bekende verschijning in de Nederlandse literaire geschiedenis (de Muiderkring). Ze werd omschreven als scherpzinnig, welsprekend en geestig, maar ook ingetogen en ernstig waar nodig.  De naam Tesselschade is in vele steden en dorpen in Nederland terug te vinden als straatnaam, en wordt gebruikt door de vereniging “Tesselschade Arbeid Adelt”, een vereniging die in 1871 is opgericht en vrouwen stimuleert om economisch zelfstandig te zijn.